Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2014 14:32 - Остров Бали - изумителна природа и още нещо
Автор: pochivkabalisingapur Категория: Туризъм   
Прочетен: 858 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.03.2014 14:43


Остров Бали – тропическа наслада насред Индийския океан. Заради топлия тропически климат, прекрасната природа и интересната култура, Бали е сред най-предпочитаните острови за почивка. Освен приказните плажове, живописните брегове и лазурното море на Бали има и още нещо, което определено си заслужава да се види.

Главен град на острова е Денпасар. Намира се в южните части на острова и е негов административен център. Интересното в Денпасар е че е населяван от много различни култури като балинезийци и яванци. В града има и множество емигрантски общности.

На запад от Денпасар се намира град Убуд – впечатляващо градче, изпълнено с множество магазини, галерии, търговски алеи и живописни паркове. Именно това е и културният център на Бали.

Кута е най-посещаваният курорт на острова. Намира се само на няколко километра от Денпесар и разполага с невероятна крайбрежна ивица. Безспорната атракция тук е плажът – един тропически рай и сред предпочитаните места на стотици сърфисти. Като във всеки курорт и в Кута ще намерите множество магазинчета, интересни заведения и забавления.

Санур е друг курорт на острова, който е и малко по-скъп от Кута. Тук нощните заведения са повече, а самият град е по-шумен и динамичен. Хотелите са прекрасни – много елегантни и предлагащи прелестни удобства.

Известен курорт е и Нуса Дуа, пълен с луксозни хотели и всякакви плажни забавления.

Повечето интересни забележителности на остров Бали са разположени в Денпесар. Сред най-популярните места на острова са множество храмове, дворци и музеи като Музеят Бали, дворецът Пемекутан и Художественият център.

Повечето посетители на Бали идват тук, за да се отпуснат блажено на плажа, под ярките слънчеви лъчи и да се насладят на тропическата му красота. Островът обаче предлага и много интересни места, които да разгледате, удивителна природа и интересни забележителности, който да направят почивката ви още по-удивителна.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pochivkabalisingapur
Категория: Туризъм
Прочетен: 49465
Постинги: 10
Коментари: 0
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930